Panaszkezelés
Panaszkezelés
Kedves Vendégünk, kedves Szülő!
A közétkeztetésre szigorú szabályok vonatkoznak, amelyek betartását több hatóság is folyamatosan ellenőrzi.
Az előírások vonatkoznak az étlapok összeállítására, különös tekintettel bizonyos élelmiszerek és alapanyagok használatának gyakoriságára, a felhasználható só mennyiségére, valamint a rendelet pontosan szabályozza az egy adagban adható ételek tálalási mennyiségét.
A közétkeztetésre vonatkozó 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet – a közétkeztetésre vonatkozó
táplálkozás-egészségügyi előírásokról letölthető itt.
Az étel mennyiségével kapcsolatban van kifogásom
Kérjük, hogy a panaszbejentés megtétele előtt ellenórizze, hogy a kifogásolt adag biztosan nem felel meg az alábbi táblázatban foglalt értékeknek.
Forrás: 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet – a közétkeztetésre vonatkozó
táplálkozás-egészségügyi előírásokról
Korcsoportok | |||||
---|---|---|---|---|---|
1-3 év | 4-6 év | 7-10 év | 11-14 év | 15. évtől | |
Friss zöldség (dkg) | 2-5 | 3-7 | 4-8 | 5-9 | 6-10 |
Friss gyümölcs (dkg) | 4-9 | 6-11 | 7-12 | 7-15 | 8-15 |
Gyümölcslé/zöldséglé (dl) | 1-2 | 1-2 | 1-2 | 1-2 | 2-3 |
Saláta (dkg) | 4-8 | 6-9 | 7-10 | 8-11 | 10-15 |
Savanyúság (dkg) | 3-7 | 5-8 | 6-9 | 7-10 | 8-13 |
Zöldség köretek (dkg) | 8-15 | 13-18 | 15-20 | 18-23 | 20-25 |
Főzelékek (dl) | 1,5-2 | 1,5-2,5 | 2-2,5 | 2,5-3 | 3-4 |
Hal (g) | 30-45 | 40-55 | 55-70 | 65-80 | 70-85 |
Szelet hús (g) | 30-45 | 40-55 | 55-70 | 65-80 | 70-85 |
Ragu, tokány, pörkölt hús (g) | 20-35 | 30-45 | 40-55 | 50-65 | 56-70 |
Levesek (dl) | 1,5-2 | 1,5-2,5 | 2,5-3 | 2,5-3,5 | 2,5-4 |
Burgonya (dkg) | 10-15 | 15-20 | 18-23 | 20-25 | 25-30 |
Tészta, rizs, gabona alapú köretek (dkg) | 4-15 | 10-20 | 10-20 | 15-25 | 25-30 |
Mártás (dl) | 1-1,5 | 1,5-2 | 1,5-2 | 2-2,5 | 2-2,5 |
Tej/ízesített tejkészítmény/tea (dl) | 1-2 | 1-2 | 2-2,5 | 2-2,5 | 2-3 |
Az étlap összeállításával kapcsolatban van kifogásom
Tájékoztatjuk, hogy az étlapokat a legnagyobb odafigyeléssel, a hatóságok szigorú szakmai felügyelete mellett végezzük.
Sajnos előfordulthat, hogy a rendelet előírásainak betartásával készült étlap nem minden esetben felel meg az étkezők igényeinek, ez azonban megszokás és ízlés kérdése, nem az étel minőségi hibája. Kérjük ezt a panaszbejelentés előtt vegyék figyelembe.
Az alábbiakban felsoroljuk, hogy 10 étkezési nap vonatkozásában milyen paramétereket vizsgálunk az étlap összeállítása során. (az értékek korosztályonként változnak)
- Vaj használata kenőzsiradékként
- Bő olajban sült étel (rántott hűsok, rántott zöldségek, rántott sajt) jellemzően 1 alkalommal adható
- Sertés, baromfi zsír használata
- Margarin kenőzsiradékként történő használata
- Tejfőlt kizárólag ételkészítéshez történő felhasználása
- Tejszín használata ételkészítéshez
- Kizárólag 30% alatti zsírtartalmú húsok használata
- Húsok használatának gyakorisága
- 23%-nál alacsonyabb zsírtartalmú húskészítmény használata
- 23%-nál magasabb zsírtartalmú húskészítmény használata
- Hal használata
- Máj használata
- Májkészítmény gyakorisága kisétkezés részeként
- Tojás felhasználása
- Rizs gyakorisága
- Száraztészta gyakorisága
- Teljes kiőrlésű gabona alapú élelmiszer használata
- Burgonya gyakorisága
- Szárazhüvelyesek gyakorisága
- Szárazhúvelyesek gyakorisága (májustól szeptember végéig terjedő időszakban)
- Olajos magvak legalább gyakorisága
- Ízesített tejkészítmény használata
- Gyömölcslé, zöldséglé gyakorisága
- Édesség, finom pékárú gyakorisága
- Lekvár, mogyorókrém, csokoládékrém gyakorisága
- Sótartalmú ételpor, sótartalmú leveskocka, sótartalmú ételízesítő krémek, paszták használata
Visszaélés bejelentési szabályzat letöltése itt.
Panaszbejelentés
Mai vendégmenü
A (minden településen)
Teljes kiõrlésû kenyér
Dejós kalács
B (csak Szentgotthárdon)
Étlapok letöltése
- © 2025 JustFood Kft. Minden jog fenntartva
