Panaszkezelés

Panaszkezelés

Kedves Vendégünk, kedves Szülő!

A közétkeztetésre szigorú szabályok vonatkoznak, amelyek betartását több hatóság is folyamatosan ellenőrzi. 

Az előírások vonatkoznak az étlapok összeállítására, különös tekintettel bizonyos élelmiszerek és alapanyagok használatának gyakoriságára, a felhasználható só mennyiségére, valamint a rendelet pontosan szabályozza az egy adagban adható ételek tálalási mennyiségét.

A közétkeztetésre vonatkozó 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet – a közétkeztetésre vonatkozó
táplálkozás-egészségügyi előírásokról letölthető itt.

Az étel mennyiségével kapcsolatban van kifogásom

Kérjük, hogy a panaszbejentés megtétele előtt ellenórizze, hogy a kifogásolt adag biztosan nem felel meg az alábbi táblázatban foglalt értékeknek. 
Forrás: 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet – a közétkeztetésre vonatkozó
táplálkozás-egészségügyi előírásokról 

Korcsoportok
1-3 év 4-6 év 7-10 év 11-14 év 15. évtől
Friss zöldség (dkg) 2-5 3-7 4-8 5-9 6-10
Friss gyümölcs (dkg) 4-9 6-11 7-12 7-15 8-15
Gyümölcslé/zöldséglé (dl) 1-2 1-2 1-2 1-2 2-3
Saláta (dkg) 4-8 6-9 7-10 8-11 10-15
Savanyúság (dkg) 3-7 5-8 6-9 7-10 8-13
Zöldség köretek (dkg) 8-15 13-18 15-20 18-23 20-25
Főzelékek (dl) 1,5-2 1,5-2,5 2-2,5 2,5-3 3-4
Hal (g) 30-45 40-55 55-70 65-80 70-85
Szelet hús (g) 30-45 40-55 55-70 65-80 70-85
Ragu, tokány, pörkölt hús (g) 20-35 30-45 40-55 50-65 56-70
Levesek (dl) 1,5-2 1,5-2,5 2,5-3 2,5-3,5 2,5-4
Burgonya (dkg) 10-15 15-20 18-23 20-25 25-30
Tészta, rizs, gabona alapú köretek (dkg) 4-15 10-20 10-20 15-25 25-30
Mártás (dl) 1-1,5 1,5-2 1,5-2 2-2,5 2-2,5
Tej/ízesített tejkészítmény/tea (dl) 1-2 1-2 2-2,5 2-2,5 2-3

Az étlap összeállításával kapcsolatban van kifogásom

Tájékoztatjuk, hogy az étlapokat a legnagyobb odafigyeléssel, a hatóságok szigorú szakmai felügyelete mellett végezzük.
Sajnos előfordulthat, hogy a rendelet előírásainak betartásával készült étlap nem minden esetben felel meg az étkezők igényeinek, ez azonban megszokás és ízlés kérdése, nem az étel minőségi hibája. Kérjük ezt a panaszbejelentés előtt vegyék figyelembe.

Az alábbiakban felsoroljuk, hogy 10 étkezési nap vonatkozásában milyen paramétereket vizsgálunk az étlap összeállítása során. (az értékek korosztályonként változnak)

  • Vaj használata kenőzsiradékként
  • Bő olajban sült étel (rántott hűsok, rántott zöldségek, rántott sajt) jellemzően 1 alkalommal adható
  • Sertés, baromfi zsír használata
  • Margarin kenőzsiradékként történő használata
  • Tejfőlt kizárólag ételkészítéshez történő felhasználása
  • Tejszín használata ételkészítéshez
  • Kizárólag 30% alatti zsírtartalmú húsok használata
  • Húsok használatának gyakorisága
  • 23%-nál alacsonyabb zsírtartalmú húskészítmény használata
  • 23%-nál magasabb zsírtartalmú húskészítmény használata
  • Hal használata
  • Máj használata
  • Májkészítmény gyakorisága kisétkezés részeként
  • Tojás felhasználása
  • Rizs gyakorisága
  • Száraztészta gyakorisága
  • Teljes kiőrlésű gabona alapú élelmiszer használata
  • Burgonya gyakorisága
  • Szárazhüvelyesek gyakorisága
  • Szárazhúvelyesek gyakorisága (májustól szeptember végéig terjedő időszakban)
  • Olajos magvak legalább gyakorisága
  • Ízesített tejkészítmény használata
  • Gyömölcslé, zöldséglé gyakorisága
  • Édesség, finom pékárú gyakorisága
  • Lekvár, mogyorókrém, csokoládékrém gyakorisága
  • Sótartalmú ételpor, sótartalmú leveskocka, sótartalmú ételízesítő krémek, paszták használata

Visszaélés bejelentési szabályzat letöltése itt.

Panaszbejelentés

Mai vendégmenü

A (minden településen)

Babgulyás
Teljes kiõrlésû kenyér
Dejós kalács

B (csak Szentgotthárdon)

Étlapok letöltése